Webinar Komunikacijski profili posameznikov je potekal v sredo, 7. maja, z začetkom ob 9. uri.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste na kakem dogodku začeli klepetati s popolnim neznancem, že po nekaj minutkah pa se vam je zazdelo, kot da se že od nekdaj poznata, in čas je minil, kot bi mignil? Ste po drugi strani že kdaj spregovorili s kom, pri katerem se vam je zdelo, da prav nobena tema ni prava, in so se sekunde pogovora zdele dolge kot ure? Kaj točno se je zgodilo?

Vir: osebni arhiv

V prvem primeru ste najverjetneje naleteli na osebo s komunikacijskim profilom, podobnim ali enakim vašemu, s katero ste zaradi energijske in vsebinske sinergije z lahkoto našli teme za pogovor, v drugem pa zelo verjetno na vam nasprotno osebo, s katero je komunikacija brez pravih orodij dejansko lahko zelo izčrpavajoča.

Kako lahko prepoznate svoj profil in profil svojega sogovornika? Preprosto, potrebujete le nekaj minut, pa lahko s skoraj 90-odstotno gotovostjo določite, v kateri profil sodi vaš sogovornik.

Osnovna kriterija, ki vam lahko izredno pomagata, sta govorica telesa in izbor besed, ki jih uporablja vaš sogovornik. Z zgolj nekaj koraki, stiskom roke in nekaj uvodnimi stavki namreč lahko razkrije svoj nivo energije in miselno naravnanost. Kaj morate torej opazovati?

Webinar »Komunikacijski profili posameznikov«, ki je potekal v sredo, 7. maja 2019, s pričetkom ob 9. uri, je vodila Vesna Sodnik, trenerka komunikacije in javnega nastopanja ter poslovna coachinja.