V četrtek, 24. oktobra, bo (z začetkom ob 15. uri) potekal webinar Izgorelost med učitelji.

Vir: Osebni arhiv

Pojavnost izgorelosti je najvišja v poklicih, ki zahtevajo intenzivno delo z ljudmi. Učiteljice in učitelji so v tej neslavni skupini skupaj z zdravniki, medicinskimi sestrami, socialnimi delavci in policisti. Razlogi za to so resda kompleksni in večplastni, pa vendar lahko na razumljiv in tudi malce duhovit način pokažemo povezavo med globokimi psihološkimi vzorci, ki prispevajo k čezmernemu izčrpavanju, ter med čisto praktičnimi ukrepi, s katerimi lahko učitelj poskrbi zase. Medklic: to, da učitelj poskrbi zase, ni dejanje sebičnosti ali znak šibkosti.

Razumevanje omenjene povezave ima za posledico veliko večji nabor praktičnih ukrepov, ki so hkrati tudi učinkovitejši. Mag. Uroš Drčić je psihoterapevt in direktor zavoda Revita plus, centra za svetovanje in izgorelost. V okviru svoje prakse se srečuje tudi z učitelji, ki trpijo zaradi čezmernega izčrpavanja ali celo izgorelosti. Z njim se bomo na za pedagoške delavce brezplačnem 60-minutnem spletnem predavanju pogovarjali o tem, kako lahko učitelj posameznik prepozna in uporabi zanj sprejemljive ukrepe ter tako prepreči čezmerno izčrpavanje.

Več o webinarju izveste tudi v kratkem posnetku, ki ga je za vas pripravil predavatelj.

Zagotovite si svoj brezplačni dostop do predavanja s pravočasno prijavo!

Webinar se bo snemal, a posnetek ne bo zajel seznama poslušalcev. Vprašanja, ki jih bodo poslušalci zastavili predavatelju, in imena njihovih avtorjev bodo vidna na posnetku webinarja.