Dogodki, ki smo jim priča te dni, so pred vse nas postavili popolnoma nove izzive, povsem praktične, organizacijske, a tudi veliko takšnih na psihični ravni. Vsak posebej in s skupnimi močmi se spopadamo z njimi, vidimo jih kot priložnosti za učenje in tudi za razvoj novih veščin ter sposobnosti. Razsežnosti in prednosti poučevanja v digitalnem svetu so vam, učiteljem in učiteljicam, pokazale paleto izjemnih priložnosti za vas in za učence. Znašli ste se pred izzivom, kako svoje znanje in veščine poučevanja uporabiti in udejanjiti na daljavo.

Kako ste se lotili novega izziva – poučevanja na daljavo? Delite z nami in s svojimi stanovskimi kolegi izkušnje, pa tudi nasvete, kaj je po vašem mnenju vredno preizkusiti, ko gre za tehnike poučevanja na daljavo. Ravno tako vas vabimo, da v komentarju zapišete vprašanja, na katera še iščete odgovore, oz. izzive, ki jim (še) niste kos. Med našimi bralci je gotovo kdo, ki bo znal svetovati ali pa bo z veseljem podelil z drugimi tudi kako svojo izkušnjo!

Če bi radi drugim učiteljem in učiteljicam pomagali pri poučevanju na daljavo, jim razkrili kako novo idejo ali pa jim zgolj pokazali, kako uporabiti kako spletno orodje, morda za izvajanje videokonferenc ali spletnih predavanj, se predstavite v komentarju in povabite ostale, naj se vam oglasijo za nasvet!

Lahko nam tudi pišete na centrifuga@rokus-klett.si.