Rokusova centrifuga

Znanje v gibanju

dr. Albinca Pesek

Albinca-Pesek.jpgDr. Albinca Pesek je začela svojo akademsko kariero na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomirala na oddelku za glasbeno pedagogiko ter sočasno na Filozofski fakulteti, kjer je zaključila študij šolske pedagogike. Znanstveni magisterij je opravila na Visoki šoli za glasbo Franza Liszta v Weimarju, Nemčija, doktorsko disertacijo pa na Univerzi v Connecticutu, ZDA.

Prve pedagoške izkušnje je pridobila na glasbeni šoli v Grosuplju, kjer je poučevala Nauk o glasbi in klavir. Po petih letih asistentskega dela na Akademiji za glasbo je svojo kariero nadaljevala kot predavateljica na Pedagoški fakulteti v Mariboru in tam predmete, povezane z glasbeno pedagogiko, predavala 25 let. Je avtorica prve monografije o glasbeni psihologiji in pedagogiki v Sloveniji ter glasbeno didaktičnih gradiv za vse razrede osnovnih šol.

V zadnjih letih je svoje poslanstvo prepoznala v raziskovanju in terapevtski uporabi zvoka in plesa v različnih starostnih skupinah – od predšolskih otrok pa vse do starostnikov. Svoje znanje je pridobila s študijem in praktičnimi izkušnjami na različnih koncih sveta (Slovenija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Francija, Grčija, Irska, Italija, Nemčija, Kitajska, Indija). V oktobru 2016 si je pridobila izobrazbo prve stopnje na področju dela z zvokom po metodi Alfreda Tomatisa – Tomatis® Practitioner (Level 1). V svoji praksi že beleži odlične rezultate.

Vaše podatke obdelujemo le za namene pošiljanja obvestil o novih objavah. Dovoljenje za obdelavo navedenih podatkov velja do preklica, ki ga lahko kadar koli pisno sporočite na elektronski naslov osebni.podatki@rokus-klett.si ali po pošti na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si. Če boste menili, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.