Rokusova centrifuga

Znanje v gibanju

Gregor Pavlič

GP

Gregor Pavlič (1954) se je rodil in šolal v Ljubljani. Poleg osnovne in srednje šole je končal tudi srednjo glasbeno šolo iz klavirja in kitare, diplomiral je leta 1977 in leta 1996 končal magistrski študij.

Najprej je poučeval na Gimnaziji Vič, vzporedno je bil šest let samostojni svetovalec na Zavodu RS za šolstvo, odgovoren za zaključne izpite in maturo iz matematike, ter štiri leta strokovni tajnik Republiške maturitetne komisije za matematiko, organizator in predavatelj na seminarjih za učitelje, sodeloval je v več mednarodnih projektih. Zadnjih 25 let poučuje matematiko na Škofijski klasični gimnaziji.

Napisal je veliko recenzij, strokovnih in poljudnih člankov, publikacij za zaključni izpit in maturo, Slikovni pojmovnik iz matematike (preveden tudi v slovaščino), je soavtor Matematičnega priročnika, knjig Z računalnikom v matematiko in Podjetno v svet matematike, Velikega slovenskega leksikona ter serije štirih učbenikov matematike za strokovne srednje šole in serije štirih učbenikov za gimnazije.

Za svoje delo je leta 1994 dobil naziv svétnik, leta 1997 pa je prejel državno nagrado za področje šolstva.

Vaše podatke obdelujemo le za namene pošiljanja obvestil o novih objavah. Dovoljenje za obdelavo navedenih podatkov velja do preklica, ki ga lahko kadar koli pisno sporočite na elektronski naslov osebni.podatki@rokus-klett.si ali po pošti na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si. Če boste menili, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.