Rokusova centrifuga

Znanje v gibanju

Katja Knez Steinbuch

Katja Knez Steinbuch je zakonska in družinska terapevtka, vodja projekta SVO (Sočutno varstvo otrok) ter ustanoviteljica sočutnih SOS-skupin Za pomoč ljudem v stiski na Facebooku.

Je tudi ustanoviteljica Inštituta Vita bona, s katerim sodeluje že večje število različnih terapevtov. Na inštitutu izvajajo individualne, partnerske in družinske terapije. Ukvarjajo se predvsem s soodvisnimi odnosi, nasiljem in zlorabami v partnerstvu ter s starševstvom, vzgojo in izobraževanjem.

Katja je aktivna na družbenih omrežjih kot voditeljica podpornih skupin, predvsem skupine Sočutno partnerstvo, kjer skupaj s svojo strokovno ekipo terapevtov, psihologov in psihiatrov odgovarja na anonimna vprašanja članov in usmerja delovanje ostalih strokovnjakov.

Je strokovni in idejni vodja SVO: pred leti je zasnovala projekt Sočutno varstvo otrok, ki se vsako leto dopolnjuje – skupaj z večjim številom strokovnjakov se znotraj njega trudi narediti šole in vrtce še bolj prijazne vzgojiteljem in učiteljem ter tudi otrokom.

Odnose doživlja kot pomembne in zelo spoštuje vse, ki se odločijo za spremembe. Njen delovni moto je »sočutno, diskretno, varno«.

Vaše podatke obdelujemo le za namene pošiljanja obvestil o novih objavah. Dovoljenje za obdelavo navedenih podatkov velja do preklica, ki ga lahko kadar koli pisno sporočite na elektronski naslov osebni.podatki@rokus-klett.si ali po pošti na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si. Če boste menili, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.