Rokusova centrifuga

Znanje v gibanju

Mateja Sukič Kuzma

V šolstvu sem zaposlena od leta 2002, vrsto let sem poučevala na gimnaziji in v osnovni šoli, imam izkušnje s poučevanjem po celotni vertikali, od otrok iz vrtca do izobraževanja odraslih.

Dodatno sem se izpopolnjevala na mednarodnih jezikovnih šolah v tujini, na Karl-Franzens-Universität v Gradcu v Avstriji, na Oxford House Collegeu v Oxfordu v Veliki Britaniji ter na jezikovni šoli The Center for English Studies v Fort Lauderdalu v Združenih državah Amerike.

Zanimajo me inovativne metode dela pri pouku in sodobni pristopi k poučevanju. Sem avtorica številnih prispevkov s področja poučevanja tujih jezikov, predstavljenih na mednarodnih konferencah in simpozijih, kjer sem predstavljala implementacijo učnih orodij in aplikacij pri pouku tujih jezikov. Sodelovala sem pri strokovnem pregledu učbenika za angleščino v gimnaziji WAY UP Upper-intermediate ter pripravljala spletne kvize in vaje za omenjeni učbenik.

Verjamem, da je učitelj tisti, ki v učencih prižge iskrico radovednosti in predrami njihov um, da išče, brska in hrepeni po znanju. Svoj moto bi povzela po načelu Malega princa (Antoine de Saint-Exupéry): kdor hoče naučiti, mora poučevati s srcem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vaše podatke obdelujemo le za namene pošiljanja obvestil o novih objavah. Dovoljenje za obdelavo navedenih podatkov velja do preklica, ki ga lahko kadar koli pisno sporočite na elektronski naslov osebni.podatki@rokus-klett.si ali po pošti na naslov Založba Rokus Klett, d. o. o., Stegne 9 b, 1000 Ljubljana. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov: osebni.podatki@rokus-klett.si. Če boste menili, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.